ACIDO GLUCURONICO-min

Glukuronsyran är en organisk sammansättning som hör till kategorin uronsyror. Hos människan beror glukuronsyrans vikt framför allt på dess ingrepp vid avgiftningsprocesser. Denna sammansättning har i närvaro av enzymet UDP-glukuroniltransferas tendensen att kombineras med flera toxiska endogena ämnen eller som introducerats utifrån, och omvandla dem till glukoronider som är starkt vattenlösliga och snabbt elimineras via njurarna. Dess fuktande ämnen skyddar från uttorkande och gör att huden blir fastare, mer fuktad och friskare. Den utgör del av de komponenter i hudens bindeväv, i association till acetylglukosaminet bildas jaluronsyran.

.

ALGA CLORELLA-min

Klorella är en grön alg som växer spontant i salthaltiga vatten i Centralafrika. Denna vattenväxt har terapeutiska egenskaper som är otroliga, speciellt för klorofyllen, som bidrar till att eliminera skadliga celler hosorganismen. Används som kosttillskott med antioxiderande och stärkande egenskaper. Tack vare sin höga koncentration av vitaminerna A, B, C och E, som har antioxiderande och avgiftande egenskaper, bidrar den till att hålla huden frisk och strålande. Dess komposition fördröjer föråldringsprocessen.

AMIDO DI MAIS-min

Majsstärkelsen som också kallas maizena, erhålls från majskornet enda endosperma genom en våtmalningsprocess. Dess fuktrika komposition är rik på omättade fettsyror med hög halt av E-vitamin som bidrar till att hålla huden mjuk och lyster. Den används för sin mjukgörande effekt som gör huden smidig och glänsande. För sina fuktande egenskaper är den idealisk i kompositionen av produkter för torr hud.

BURRO DI KARITE-min

Karitèsmöret är en värdefull ingrediens som extraheras ur nötterna till frukterna på ett träd i Centralafrika. Extraktionen görs ännu på de ursprungliga ställena med en hantverksmässig process som bevarar alla värdefulla aktiva substanser orörda. Den har använts mycket under århundradenas gång och har särskilda regenererande egenskaper . Dess stora användning inom dermatologi och kosmetik beror på närvaron av E-vitaminet, dess sårläkande, antioxiderande
och lugnande egenskaper. Det som mest gör den värdefull är den ytterst höga halten av oförtvålbara ämnen, oumbärliga ämnen för att bevara hudens naturliga elasticitet eftersom de ingriper vid bildandet av kollagen och elastin. Det är en perfekt naturlig rynkkräm, som återger huden dess kompakthet. Dess fuktande sammansättning mot torr hud är utmärkt till skydd för huden vid påverkan av sol, vind och kyla.

CAOLINO-min

Kaolin är ett hydrerat aluminiumsilikat som hör till familjen leror. Den visar sig under formen av ett grå-grönt eller elfenbensfärgat pulver. Den har absorberande och opacifierande funktion. Denna vita lera är idealisk för att bekämpa den feta hudens brister. Använd som tillsats är den utmärkt vid beredning av produkter i pulver som talk, ansiktspuder och färgade underlag.

ESTRATTO DI VITE ROSSA-min

Extraktet från den röda vinrankan erhålls från bladen till vitis vinifera, en klätterväxt som hör till familjen Vitaceae. Den visar sig som ett mörkrött pulver. Den har terapeutiska egenskaper: skyddar blodkärlen, är astringenta, motverkar kramp och är antioxiderande. Den används i vård mot ådersjukdomar, åderbråck, kapillär svaghet och inflammatoriska processer. Avsevärda är de antioxiderande och skyddande egenskaper på cellmembranens nivå. Detta vegetabiliska extrakt som är avsett för behandlingen av couperose, skyddar känslig hud som lätt rodnar och används för formuleringen av kosmetiska produkter även på grund av sina antiage-egenskaper som gör den perfekt för att bekämpa tidens tecken.

GLICERINA VEGETALE-min

Vegetabiliskt glycerin, även kallat glycerol är en organisk sammansättning som finns i de lipidiska ämnena, i fosfolipider och glykolipider. Den finns naturligt i människo- och djurorganismer och avleder fettsyror från metabolismen. Det vegetabiliska glycerinet avleder ur fabriksprocessen tvål och har viktiga egenskaper som skyddar från uttorkande, fuktar och mjukar upp. Det passar för personvård och behandling av psoriasis och eksem. Det har en uppfriskande effekt som bidrar till att motverka torrhet från yttre påverkan och frånföråldring.

OLIO DI MANDORLE DOLCI-min

Mandeloljan extraheras genom pressning av fröna från mandelträden med samma namn som skiljer mellan sötmandel och bittermandel. Dess elasticerande och uppmjukande formel gör den idealisk både för kosmetisk användning och dermatologisk användning i produkter med fuktgivande och klådstillande verkan samt mot brännskador. När mandeloljan stryks ut på huden integrerar den sig mycket bra med den hydrolipidiska hinnan, tack vare sin särskilda syrekomposition och förhindrar att hudvätskan avdunstar och på så sätt hjälpa torr hy.

OLIO DI OLIVELLO SPINOSO-min

Havtornet, en buske som användes för länge sedan som energitillskott för soldaterna i krigstid, utnyttjas nuförtiden på olika områden: fytoterapi, livsmedel och kosmetik. Genom en speciell procedur för att separera fruktköttet från frukten erhålls en djupröd fruktdoftande olja, som särskiljer sig för den höga halten av palmsyra och fettsyra Omega 7. Havtornsbäret innehåller huvudsakligen vitamin C, A, E, vitaminer ur B-gruppen och P-vitamin. Det innehåller även mineraler som järn, kalcium, magnesium och koppar. Den ger huden en utmärkt elasticerande, stärkande och antiage-behandling. Kosmetiska produkter med havtornsbär innehåller lugnande, avsvällande, uppmjukande och stärkande egenskaper.

OLIO DI RICINO-min

Ricinoljan är en mycket tjock vegetabilisk olja , som erhålls genom kallpressning av fröna från växten Ricinus communis, som används inom vården av hår, hud, ögonfransar och ögonbryn för utvändig användning. Ricinoljan kännetecknas av en hög halt rinoljesyra en omättad fettsyra, som finns som triglycerid och inte är tillgänglig i andra lipidiska substrat. Den har en god likhet med keratin, huvudbeståndsdelen av hårstrån, hår och naglar, och därför används den i huvudsak som fuktgivande agens. När den stryks ut över huden bildar den en hinna som minskar hudvätskans avdunstning. Ricinoljan används för att förstärka och ge volym åt ögonfransar och ögonbryn. Stärker, restrukturerar och mjukar upp håret.

OLIO DI SESAMO-min

Sesamoljan extraheras ur fröna till växten Sesamum indicu. Sesamväxten kan bli 50 cm hög, har vita rörformiga blommor och fröna är mycket små, därför behövs till ett gram 500 stycken frön. Då den är rik på oljesyra och linolsyra och flera mineraler som fosfor och calcium har den använts i hundratals år som naturläkemedel. Den är rik på vitaminer, med särskild hänsyn till A-vitamin, E-vitamin och vitaminer ur B-gruppen (B1, B2, B3). Den anses därför som en särskilt välgörande olja för hälsan, både inom användning av livsmedel, hälsa och kosmetik. Antioxidanters närvaro bekämpar föråldrandet och de fria radikalerna, förutom att bidra till bevaring. Vissa användningar av sesamoljan förutser användningen för att lindra besvär på grund av solbrännskador, för att stärka hyn i ansiktet och lindra aknebesvären. Sesamoljan anses dessutom vara bra för snabb läkning och skydd av skrap- och rivsår och mildra hud utslag vid eksem.

olio di soia-min

Sojafröoljan erhålls genom extraktion av sojafrön. sojaoljan är rik på flermättade fettsyror, bland vilka linoljesyra och alfalinolsyra. Sojans råolja används normalt som naturligt mjukmedel eftersom den mildrar och förhindrar hudskador och bevarar läderhuden ung. Dessutom har den en god fuktgivande verkan och skapar en skyddsfilm på huden för att fördröja hudens uttorkning och därmed förbättra dess ton och elasticitet.

POLVERE DI RISO-min

Ris pulvret är en mycket fin substans och erhållas ur omvandlingen av riskornen (Oryza sativa). Ända sedan antikens tid använder orientaliska kvinnor den, orörd och vit för att deras hud ska bli ljus och perfekt. Pulvret finner tack vare sina lugnande, absorberande, opacifierande, antiinflamatoriska deodorantegenskaper, många områden för sin användning. I kosmetiken är den som naturmetod för skönhet mycket lätt och lämplig även för känslig hy, och makeupen fäster utan att ändra färgen på makeupens underlag. Pulvret är tack vare sina uppfräschande egenskaper idealisk för att lugna irritationer, rodnader och vid klåda på grund av nässelfeber, psoriasis och andra hudbesvär.

RAMNOSIO,-min

Ramnosen eller getapeln är ett vegetabiliskt socker som finns i naturen i vissa brasilianska växter som uncaria, eller mårväxter, eller på träd som silverbjörkar. Denna naturliga monosackarid med sex kolatomer är effektiv och säker för att fördröja hudens föråldringsfenomen eftersom den kan återaktivera bindvävscellerna, som är ansvariga för hudens elasticitet och för att stimulera ökningen av kollagenets syntes och elastinet, utöver många olika
biologiska funktioner som skydd och förökning av celler. Ramnosen har cytostimulerande och antiinflammatoriska egenskaper. Dess molekyl som är ganska liten för att tränga in i huden, kan motverka ansiktshudens och rynkornas förslappning.

Rosenrot seeds Golden Root Adaptogen seeds-min

Rosenroten är en utbredd växt inom bergsregionerna i Europa, Siberien och Lappland. I dess ursprungliga områden betyder namnet “gyllene rot” på grund av sina oändliga användningssätt Dess komposition är rik på organiska syror och eteriska oljor. Dess stimulerande, energigivande och återfuktande verkan gör att den är perfekt för området kring ögonen.

SILICA-min

Kisel är en kiseldioxid, mineralet som representerar huvudkomponenten i sand. Den är opacifierande, talgabsorberande, och finner inom kosmetiken olika tillämpningar beroende på form och dimension på partiklarna och agerar som texturerande för att erhålla en silkeslen beröring med matt aspekt.

SUCCO DI MELA-min

Äppeljuicen erhålls vid jäsning och pressning av äppleträdets frukter, ett träd som kan bli 8 m högt och som har sitt ursprung i Centralasien där det dök upp redan på yngre stenåldern. Äpplets essens är rikt på flavonoider, pektin, citrussyra, äpplesyra, vatten, proteiner, enkla socker som fruktos, mineralsalter och vitaminerna A, PP, B1 och B2. Dess egenskaper gör den till ett universalmedel för människan och för vård av de inre organen och av huden. Utöver att skydda magväggarna och bidra till att motverka sjukdomar som cancer och Alzheimer, har den faktiskt en betydande koncentration av antioxiderande element och vitaminer som hjälper att fukta, stärka och släta ut huden samt att motverka fiberskadat hår.

TOCOFEROLO-min
VITAMINA E-min

Tokoferolet är ett näringsämne med vitaminer som vanligen kallas E-vitamin. det förhindra oxidering av de flermättade lipiderna och verkar som en biologisk antioxidant. I människokroppen är tokoferolet den huvudsakliga fettlösliga antioxidanten som utöver en skyddseffekt på oxidativ stress. Näringsämnena av vegetabiliskt ursprung är rika på E-vitamin, först av alla fröna och därefter oljorna som härkommer ur dessa, varefter kommer spannmål, frukt och grönsaker. Som antioxidant har den en viktig verkan även i bearbetningen och bevaringen av kosmetiska ingredienser: den förbättrar stabiliteten hos många material som innehåller fett. E-vitaminet är viktigt i antiinflammatoriska processer, för att förhindra
trombocytaggregation och förbättra immunförsvaret. Den stora antioxiderande aktiviteten stoppar de fria radikalernas reaktivitet vilka orsakar skador på cellerna och skyddar från UV-strålar, rökning, miljöförstöring som degraderar fettsyrorna i huden och förändrar kollagenets struktur. På detta sätt bidrar den till att hålla huden elastisk och fördröja rynkorna.

ZUCCHERO DI CANNA-min

Rörsockret är en indisk växt som hör till familjen Poaceae, släktet Saccharum officinarum. Det rör sig om en växt som odlas över stora områden i tropiska och subtropiska regioner som Cuba, Puertorico, Filippinerna etc.. Det oraffinerade rörsockret, jämfört med det traditionella sockret (sackaros av sockerbeta), innehåller en mindre halt sackaros och är rikare på mineralsalter: calcium, fosfor, potassium, zink, fluor, magnesium och vitaminer: A, B1, B2, B6 och C. Jämfört med det traditionella sockret, innehåller rörsockret en diskret mängd glykolsyra: en Alfa-hydroxisyra som används som kosmetisk ingrediens för att bleka och exfoliera är den ett idealiskt antiseptiskt medel eftersom den rengör och dödar bakterier och är en perfekt återfuktare av huden eftersom den fångar fukten utifrån och håller kvar den.

OLIO DI MACADAMIA-min

Makadamoljan är en produkt av vegetabiliskt ursprung som erhålls ur makadamträdets nötter, en vintergrön växt som tillhör familjen Proteaceae i Australiens sydöstra skogar. Makadamoljan är särskilt rik på omättade fettsyror, framför allt oljesyra och E-vitamin. Dess tillämpning är känd i både livsmedels- och kosmetikbranschen. På grund av sina betydande uppmjukande egenskaper liknar den till sin komposition hudens som lätt absorberar den, och därför används den i återfuktande produkter för torr hy och i kosmetiska antiageprodukter.

OLIO DI JOJOBA-min

Jojobaoljan extraheras ur en vintergrön växt som växer i Kalifornien, Mexiko och Arizona.. De infödda amerikanerna, var de första som använda denna växts välgörande egenskaper: med dess oljiga frön vårdade de brännskador och hudinflammationer. Oljan är rik på mättade fettsyror och mikronärande ämnen som vitamin A, B1, B6 och E. Den används vid tillverkning av produkter för hud och hår tack vare sina antiseptiska, uppmjukande, fuktgivande och närande egenskaper. Dess molekylära struktur liknar oljan som produceras ur våra talgkörtlar. Tack vare dess egenskaper fuktar och stärker den huden och gör den mjuk, elastisk och slät. Den bör framför allt användas av den som har problem med torr och narig hud.

OLIO DI GIRASOLE-min

Solrosoljan extraheras ur fröna i denna växt vars vetenskapliga namn är Helianthus annuus, ursprungligen från den amerikanska kontinenten, men mycket utbredd i vårt land. Oljan består av omättade fettsyror med mycket antioxiderande egenskaper, E-vitamin, K-vitamin samt fitosteroler. E-vitaminet skyddar, tack vare sin förmåga att fördröja cellernas föråldring och att förenkla regenerering, från solens, föroreningars och föråldringens effekter. Solrosoljan som anses vara en säker ingrediens har goda fuktgivande, närande och uppmjukande egenskaper som gör den lämplig att tillsätta i produktionen av kosmetiska produkter.

OLIO DI AVOCADO-min

Avokado är frukten från Persea americana, ett träd av medelstor storlek, som är ursprunglig från ett stort geografiskt område som utsträcker sig från Mexikos centrala och norra berg till kusterna i Centralamerika. Oljan erhålls genom kallpressning eller centrifugering av fruktköttet. Denna värdefulla produkt används både för livsmedel och för kosmetik. Med egenskaper som liknar olivoljans är den rik på fettsyror, A-vitamin och E-vitamin. Dess utmärkta, närande och stärkande talgliknande egenskaper är optimalt för torr, devitaliserad, narig, uttorkad eller slocknad hy eller med eksem. De funktionella ämnen i frukten är effektiva för att stimulera hudens förnyelse, med ökad fuktgivning och elasticitet.

OLIO D’OLIVA

Den vegetabiliska oljan extraheras ur olivernas fruktkött, Olea europaea. De används sedan antiken, är rik på fettsyror, fitosteroler och E-vitamin som motverkar de fria radikalerna och är utmärkta för näringen och ur kosmetisk synpunkt. Det är den vegetabiliska olja som har mest samhörighet med hudens lipidhinna, därför är den ett naturligt antiage-ämne. A-vitaminet förhindrar att huden och läpparna torkar ut. Dessutom är olivoljan rik på skvalen som kan tränga in i hudens djupaste skikt när den försvagats av solstrålar och aggressiva rengöringsmedel. Slutligen innehåller den omättade fettsyror som linolsyra och linolensyra som förhindrar hudproblem som till exempel acne. Tack vare dess lugnande och stärkande verkan är olivoljan utmärkt även för narig hud eller för att lugna irritationer, inflammationer, rodnader och dermatit och tolereras väl även av de känsligaste hudtyper, även under graviditeten.

OLIO ARGAN-min

Argan är ett träd som tillhör familjen Saponacee från Marocko, och som kan bli 10 m högt. Den har använts sedan antiken för sina många närings- och kosmetiska egenskaper för hudens och hårets skönhet och hälsa. Då den är rik på omättade syror och E-vitamin är den utmärkt för att motverka de fria radikalerna och har en antioxiderande effekt, är den ett hjälpmedel för att hålla nerv- och muskelsystemets hälsa i gott skick och just för att de väsentliga fettsyrorna finns, har den en välgörande effekt på hjärt- och kärlsjukdomar. Arganoljan ger näring, är fuktgivande och förbättrar hudens elasticitet – jämnar, stärker, har antiinflammatoriska och avsvällande egenskaper och förlänger verkan från de naturliga kosmetiska produkterna. Bidrar effektivt till behandlingen mot acne, eksem, psoriasis torr hud och brännskador. Berberkvinnorna är det bästa beviset på arganträdets underbara effekter. De har trots den starka solens strålar och extrema livsförhållanden en ung hud, starka naglar och glänsande hår.

MICA-min

Mica eller glimmer tillhör mineralgruppen fyllosilikat som är lätt igenkännbara på sin spaltning genom vilken de reduceras till lameller, tunna som ett pappersark. Glimmern finns vanligen i naturen i form av små kristaller i granit och metamorfa bergarter. Det internationella namnet ”mica” anses betyda glänsa, eftersom dessa mineraler har ett glänsande utseende. Utöver sina isolerande egenskaper har den också talgkörtsreglerande och lugnande kompositioner. På grund av sin glans används den vid kosmetisk tillverkning av ögonskuggor, läppstift och färgade underlag.

olio di albicocca

Den här vegetabiliska oljan är idealisk för att vårda huden. Från aprikosens nötter extraheras oljan genom kallpressning. Aprikosoljan är en av de mest kraftfulla naturliga antioxidanterna, som kan förhindra att tumörceller bildas. Den ger elasticitet, mjukar upp och skyddar och används i krämer för att motverka torr hud, stimulerar talgkörtelns produktion och reglerar därmed den hydrolipidiska hinnan. Den antioxiderande effekten beror på att det är en olja som är rik på E-vitamin, som sätter upp naturliga skyddsbarriärer för kroppen, även problem knutna till hjärt-kärlsystemet. Naturlig antirynkeffekt, fuktar den huden på djupet och förhindrar naturliga tidstecken och skyddar från väderfaktorer. Tack vare fitosteroler, förbättras hudens mikrocirkulation och ytterligare en barriär mot skadliga UV-strålar erhållas.

KARANJA-min

Karanja är en indisk växt som särskilt växer i regionen Chennai, i södra Indien och används av tradition i den ayurvediska medicinen. Från växtens frön extraheras den biologiska oljan Karanja, som erhålls genom kallpressning och därefter filtrering. Växten har många välgörande egenskaper: antiage, uppmjukande, närande, reparerande, fuktgivande, och uppfriskande, den visar dessutom en tydlig antimikrobisk och antimikotisk aktivitet, varför den är särskilt indikerad för kosmetiska preparat som kräver en hudrenande aktion. Den är mycket effektiv för att förbättra pigmenteringen. Den används ofta för att behandla trött, rynkig hy med förlust av pigment. Oljan används för att skydda huden från solstrålar och föråldring; dessutom har den antiseptiska effekter.

IDROLATO DI SALVIA-min

Hydrolater, eller aromatiska vatten, erhålls vid destillationsprocessen av olika essensoljor och skiljer sig från de senare därför att de består av samma molekyler men med den skillnaden att de är vattenlösliga. Salviahydrolat är uppfriskande, deodorant och antibakteriskt, lämpligt att bekämpa hudproblem med talgöverskott och oren hy. Integrerad i vattenfasen vid preparation av krämer för fet hy är det särskilt lämpligt för att reglera överskottssvettning.

idrolato di bambu-min

Hydrolater, eller aromatiska vatten, erhålls vid destillationsprocessen av olika essensoljor och skiljer sig från de senare därför att de består av samma molekyler men med den skillnaden att de är vattenlösliga. Hydrolaterna är särskilt perfekta för hudvård, på alla hudtyper därför att de är så milda och inte aggressiva. Bambuhydrolatet är fuktgivande och uppmjukande och därför bra vid behandling av torr och känslig hud. Den höga halten av kisel
ger ansiktet en känsla av mjukhet. Den används i krämer och lotioner och lämnar huden matt och sammetslik.
Vanliga frågor: De har inte några av de kontraindikationer som är möjliga för motsvarande essensoljor och passar för alla hudkategorier varför OE kan vara alltför aggressiv för gravida kvinnor eller som ammar, äldre eller spädbarn.