ACIDO GLUCURONICO-min

Kwas glukuronowy jest związkiem organicznym należącym do kategorii kwasów aldonowych. Dla człowieka kwas glukuronowy jest ważny ze względu na jego niezwykłe właściwości detoksykacyjne. W istocie związek ten dzięki obecności enzymu UDP-glukuronylotransferazy wykazuje tendencję do łączenia się z kilkoma endogennymi, działającymi toksycznie substancjami, przekształcając je w rozpuszczalne w wodzie glukuroniany, błyskawicznie wydalane przez nerki. Jej humektanty skutecznie przeciwdziałają odwodnieniu i powodują, że skóra jest jędrna, nawilżona i zdrowa. Występuje w tkance łącznej i wraz z N-acetyloglukozaminą tworzy kwas hialuronowy.

.

ALGA CLORELLA-min

Chlorella to niebieskozielona alga, która rośnie spontanicznie w wodach słonych Afryki równikowej. Ta roślina wodna posiada niesamowite wręcz właściwości lecznicze, spowodowane wysokim stężeniem chlorofilu, który eliminuje z organizmu szkodliwe komórki. Znajduje zastosowanie również jako suplement diety o działaniu przeciwutleniającym oraz regenerującym. Dzięki wysokiej zawartości witamin A, B, C i E działających przeciwutleniająco i odtruwająco, pomaga zachować skórę zdrową i przywróci jej blask. Jej działanie opóźnia proces starzenia.

AMIDO DI MAIS-min

Skrobia kukurydziana, zwana także mąką kukurydzianą, otrzymuje się z przerobu bielma ziarna kukurydzy, metodą przemiału na mokro. Dzięki wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych działa nawilżająco, a wysoka zawartość witaminy E pomaga utrzymać skórę miękką i przywrócić jej blask. Stosuje się ją przede wszystkim w celu nawilżenia skóry, jej zmiękczenia i utrzymania efektu świeżości. Ze względu na działanie nawilżające, nadaje się idealnie do produkcji preparatów nawilżających.

BURRO DI KARITE-min

Masło shea jest cennym składnikiem otrzymywanym z pestki owoców drzewa rosnącego w Afryce Środkowej. Jest tam nadal ekstrahowane przy zachowaniu tradycyjnej procedury, umożliwiającej utrzymanie wszystkich jego kosztownych składników aktywnych. Od wieków znajduje szerokie zastosowanie ze względu na swoje wprost nadzwyczajne właściwości regeneracyjne. Jego zastosowanie w dermatologii i kosmetologii wynika z obecności witaminy E, jak też z wyjątkowego działania zabliźniającego, zmiękczającego, uelastyczniającego, przeciwutleniającego i kojącego. Jest aż tak cenny ze względu na wysoką zawartość substancji niezmydlających się, niezbędnych do utrzymania naturalnej elastyczności skóry, gdyż przyczyniają się one do wytwarzania kolagemu i elastyny. To doskonałe naturalne przeciwdziałanie starzeniu się skóry i działanie tonizujące. Jego składniki wspaniale nawilżają i przeciwdziałają wysuszaniu skóry, by doskonale chronić ją przed promieniami słonecznymi, wiatrem i mrozem.

CAOLINO-min

Kaolin (glinka porcelanowa)

Kaolin jest uwodnionym krzemianem glinu, należącym do grupy glinek. Występuje w postaci proszku o barwie szarozielonej lub koloru kości słoniowej. Posiada bardzo duże właściwości absorbcyjne oraz działanie matujące. Ta biała glinka stanowi idealne rozwiązanie dla przeciwdziałania niedoskonałościom cery tłustej. Stanowi doskonały dodatek w produkcji sypkich proszków, pudrów do makijażu oraz fundamentów budynków.

ESTRATTO DI VITE ROSSA-min

Ekstrakt z czerwonych winogron  pochodzi z liści winorośli właściwej (Vitis vinifera), pnącza należącego do rodziny winoroślowatych (Vitaceae). Występuje w postaci ciemnoczerwonego proszku. Posiada niezwykłe właściwości lecznicze – działa naczynioochronnie, ściągająco, rozkurczowo oraz antyoksydacyjnie. Jest stosowany w leczeniu  zachorowań żylnego obiegu krwi, niewydolności krążenia żylnego, w procesach zapalnych oraz wzmacnia kruchość ścian naczyń włosowatych. Posiada niezwykle właściwości przeciwutleniające i działa jako ochronna błon komórkowych. Ten ekstrakt roślinny stosowany jest w leczeniu kuperozy i w celu ochrony cery wrażliwej i podrażnionej. Stosuje się go w kosmetologii także ze względu na fakt, że przeciwdziała on procesom starzenia się.

GLICERINA VEGETALE-min

Roślinna gliceryna, występująca też pod nazwą glicerol, jest związkiem organicznym występującym w lipidach, fosfolipidach i glikolipidach. W przyrodzie występuje w organizmach ludzi i zwierząt i jest produktem metabolizmu (pochodzi z beta-oksydacji) kwasów tłuszczowych. Roślinna gliceryna jest oddzielana w czasie procesu produkcji mydła i posiada ona ważne właściwości nawilżające, zwilżające oraz kojące. Jest zdrowa i pomaga w leczeniu łuszczycy i egzemy. Ma działanie wzmacniające i przeciwdziałą suchości spowodowanej przez czynniki zewnętrzne i starzenie się.

OLIO DI MANDORLE DOLCI-min

Olej migdałowy pozyskuje się poprzez wyciskanie nasion z pestki drzew migdałowych, które mogą być słodkie lub gorzkie. Jego zmiękczająca i uelastyczniająca formuła sprawia, że znajduje idealne zastosowanie w kosmetykach i dermokosmetykach o działaniu nawilżającym, kojącym oraz przeciw nieprzyjemnemu świądowi. Stosowany na skórę, doskonale uzupełnia jej warstwę hydrolipidową zapobiegając parowaniu wody i szczególnie jest polecany do stosowania na skórę suchą.

OLIO DI OLIVELLO SPINOSO-min

Rokitnik zwyczajny jest krzewem, którego owoce były dawniej stosowane przez wojsko jako żywność wysokoenergetyczna, a obecnie jest używany w innych dziedzinach  – jako składnik produktów pochodzenia roślinnego, wspomagających odchudzanie i w produktach kosmetycznych. W wyniku specjalnego procesu oddzielania miąższu od owocu, otrzymuje się czerwonej barwy olej o owocowym zapachu, o wysokiej zawartości kwasów palmitynowego i palmitooleinowego oraz kwau tłuszczowego Omega 7. Owoce rokitnika zawierają głównie witaminę C, witaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B oraz witaminę P. Zawierają one też takie minerały jak żelazo, wapń, magnez i miedź. Posiadają doskonałe właściwości uelastyczniające, regeneracyjne i przeciwdziałają starzeniu się skóry. Kosmetyki w których podstawowym składnikiem jest rokitnik mają właściwości kojące, zmiękczające i regeneracyjne oraz zmniejszają przekrwienie skóry.

OLIO DI RICINO-min

Olej rycynowy jest bardzo gęstym olejem roślinnym, pozyskiwanym poprzez tłoczenie na zimno nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), który stosuje się do pielęgnacji włosów, skóry i rzęs oraz do użytku zewnętrznego. Olej rycynowy charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu rycynolowego, nienasyconego kwasu tłuszczowego w postaci trójglicerydów i niedostępnego w formie innych substratów lipidowych. Budową i właściwościami przypomina keratynę, obecną głównie we włosach i paznokciach i także używaną jako środek nawilżający. Stosowany na skórę, tworzy powłokę redukującą parowanie z niej wody. Olej rycynowy używa się także aby dodać objętości rzęsom. Wzmacnia on i odbudowuje włosy oraz powoduje, że stają się one wyjątkowo miękkie.

OLIO DI SESAMO-min

Olej sezamowy pozyskuje się z nasion sezamu indyjskiego (Sesamum indicu).Może osiągać wysokość 50 cm, posiada rurkowate białe kwiaty, a jego nasiona są tak małe, że w jednym gramie mieści się ich aż 500. Jest bogaty w kwas linolowy i oleinowy oraz w kilka minerałów jak fosfor i wapń i od zawsze był wykorzystywany jako naturalny środek leczniczy. Posiada też dużo witamin, zwłaszcza witaminę A, witaminę E i witaminy z grupy B (B1, B2, B3). Uważa się zatem, że ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i można go stosować w produktach dietetycznych, leczniczych i kosmetycznych. Obecność przeciwutleniaczy,poza wydłużeniem jego okresu trwałości, przeciwdziała starzeniu się oraz udaremnia działanie wolnych rodników. Stosuje się go także do łagodzenia skutków oparzeń słonecznych, w celu poprawienia kondycji skóry twarzy oraz do usuwania defektów skóry w leczeniu trądziku. Ponadto uważa się, że olej sezamowy pomaga w szybkim gojeniu się i działa ochronnie na zadrapania i otarcia naskurka i w leczeniu wyprysku.

olio di soia-min

Olej sojowy otrzymuje się w wyniku ekstrakcji nasion soi. Jest bogaty w tłuszcze wielonienasycone wśród których znajdują się kwas linylowy oraz alfa-linylowy.Surowy olej sojowy używa się zwykle jako naturalny środek zmiękczający skórę, ponieważ pomaga jej zachować młodzieńczy wygląd. Ponadto posiada doskonałe właściwości nawilżające, tworząc na skórze warstwę ochronną, spowalnia jej odwodnienie oraz znacznie poprawia jej barwę i elastyczność.

POLVERE DI RISO-min

Mąka ryżowa jest drobnoziarnistą substancją otrzymywaną w wyniku przerobu ziarna ryżu siewnego (Oryza sativa). Od dawna kobiety  Dalekiego Wschodu wykorzystują jej biały proszek o trudno wyczuwalnej konsystencji, dzięki temu ich skóra pozostaje jasna i bez skazy. Znajduje zastosowanie w różnych dziedzinach ze względu na jej właściwości kojące, absorbcyjne, matujące, przeciwzapalne i deodoryzujące. Jako składnik kosmetyków stanowi naturalny środek do pielęgnacji urody, ze względu na swoją miałkość działa bardzo korzystnie na skórę wrżliwą. Umożliwia nałożenie makijażu nie wpływając na kolor podkładu. Dzięki świetnym właściwościom chłodzącym, nadaje się idealnie do łagodzenia podrażnienia, zaczerwienienia oraz świądu wywołanych przez pokrzywkę, łuszczycę i stany zapalne skóry.

RAMNOSIO,-min

Remnoza jest cukrem obecnym w przyrodzie w w niektórych warzywach, rosnących w Brazylii, takich jak czapota puszysta czy brzoza brodawkowata. Ten naturalny monosacharyd o sześciu atomach węgla wspaniale spowalnia process starzenia się skóry ponieważ potrafi on reaktywować fibroblasty,które wpływają na elastyczność skóry, stymulują syntezę kolagenu i elastyny oraz chronią wzrost komórek. Remnoza posiada właściwości komórek bioaktywnych oraz działa przeciwzapalnie. Jego wyjątkowo małe cząsteczki penetrują skórę i  zapobiega hipotonii (wiotkości) mięśni twarzy i powstawaniu zmarszczek.

Rhodiola rosea seeds Golden Root Adaptogen seeds-min

Różaniec górski jest rośliną szeroko rozpowszechnioną w górzystych regionach Europy, Syberii i Laponii. Tam, gdzie występuje jego nazwa oanacza “złoty korzeń” ze względu na jego mnogość zastosowań. Jest skład jest bogaty w organiczne kwasy i olejki eteryczne. Jego pobudzające, energetyzujące i nawilżające działanie jest idealne do zastosowań w okolicach oczu.

SILICA-min

Krzemionka to dwutlenek krzemu, główny składnik mineralny piasku. Działa silnie matująco i wchłania nadmiar sebum. W kosmetologii ma różne zastosowania w zależności od kształtu i wielkości jej cząstek oraz działa teksturyzująco dając doskonały efekt matujący i jedwabisty wygląd.

 

SUCCO DI MELA-min

Sok jabłkowy otrzymuje się w wyniku maceracji oraz wytłaczania owoców jabłoni. Drzewo to może osiągać wysokość 8 metrów i wywodzi się z Azji Środkowej, a pojawiło się już w epoce neolitu. Walerianian izoamylu jest bogaty w flawonidy, pektynę, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, wodę, białka, cukry proste takie jak fruktoza, sole mineralne, witaminy A, PP, B1 i B2. Jego wyjątkowe właściwości sprawiają, że  stanowi on swoiste panaceum na choroby skóry i całego organizmu ludzkiego. Oprócz ochrony naszego żołądka i zapobieganiu rakowi i chorobie Alzheimera, zawiera wysokie stężenie przeciwutleniaczy w postaci pierwiastków i witamin, które pomagają nawilżyć i utrzymać naszą skórę w doskonałej kondycji oraz leczą zniszczone włosy.

TOCOFEROLO-min
VITAMINA E-min

Tekoferol jest składnikiem odżywczym znanym powszechnie jako witamina E. Zapobiega utlenianiu wielonienasyconych lipidów i działa jako organiczny przeciwutleniacz. W organizmie ludzkim tokoferol jest głównym antyoksydantem rozpuszczalnym w tłuszczach w celu przeciwdziałania stresowi oksydacyjnemu. Warzywa zawierają dużo witaminy E, głównie wszystkie nasiona i pochodzące od nich oleje, a następnie zboża i owoce. Pełni ważną funkcję antyoksydacyjną w tworzeniu i konserwowaniu produktów kosmetycznych, ponieważ zwiększa w nich stabilność oksydacyjną dzięki cząsteczkom tłuszczy. Witamina E działa przeciwzapalnie nie dopuszczając do agregacji płytek krwi i poprawiając stan odporności. Jej silne właściwości antyoksydacyjne skutecznie przeciwdziałają powstawaniu wolnych rodników i chronią przed promieniami UV, dymem oraz zanieczyszczeniem środowiska, które powodują degradację kwasów tłuszczowych skóry i zmieniają strukturę kalogenu. W ten sposób tekoferol skutecznie pomaga utrzymać skórę elastyczną i opóźnić powstawanie zmarszczek.

ZUCCHERO DI CANNA-min

Trzcina cukrowa  to indyjska bylina należąca do rodziny wiechlinowatych (Poaceae), gatunku cukrowca lekarskiego (Saccharum officinarum). Jest powszechnie uprawiana w regionach tropikalnych i subtropikalnych, takich jak Kuba, Puerto Rico, Filipiny, itp. Naturalny cukier brązowy, w porównaniu do tradycyjnej sacharozy pozyskiwanej z buraków cukrowych, zawiera mniej procent sacharozy i jest bogatszy w sole mineralne – wapń, fosfor, potas, cynk, fluor, magnez oraz witaminy A, B1, B2, B6 i C. Posiada dużo kwasu glikolowego – alfa-hydroksykwasu (AHA), składnika kosmetycznygo o właściwościach rozjaśniających i złuszczających, który jest także doskonałym środkiem antyseptycznym, ponieważ działa oczyszczająco i zabija bakterie. Ponadto posiada doskonałe właściwości nawilżające, gdyż jest zdolny do utrzymywania wilgoci w skórze.

OLIO DI MACADAMIA-min

Olej makadamia to produkt roślinny otrzymywany z orzechów drzewa makadamia, wiecznie zielonej rośliny należącej do rodziny srebrnikowatych (Proteaceae), żyjącej w lasach południowo-wschodniej Australii. Olej makadamia jest wyjątkowo bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas oleinowy, ten sam co w oleju z oliwek oraz w witaminę E. Może być używany jako produkt dietetyczny lub też jako kosmetyk. Jego skład jest podobny do budowy skóry ze względu na jego właściwości zmiękczające i stosuje się go do nawilżania skóry oraz jako środek przeciwko jej starzeniu się.

OLIO DI JOJOBA-min

Olej jojoba pozyskuje się z wiecznie zielonej rośliny rosnącej w stanie Kalifornia, Arizona i w Meksyku. To Indianie pierwsi potrafili wykorzystać dobroczynne działanie tej rośliny oraz jej oleistych nasion, w rzeczywistości stosowali je do leczenia ran oparzeniowych i stanów zapalnych. Olej ten jest bogaty w jednonasycone kwasy tłuszczowe i mikroskładniki odżywcze takie jak witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B6 oraz witamina E. Dzięki swoim właściwościom antyseptycznym, zmiękczającym, nawilżającym i odżywczym stanowi ważny składnik produktów do pielęgnacji skóry i włosów. Jego struktura jest pobna do oleistej wydzieliny produkowanej przez nasze gruczoły łojowe. Dzięki swoim właściwościom nawilża i regeneruje skórę czyniąc ją niezwykle miękką, elastyczną i gładką. Zaleca się stosować przede wszystkim dla skóry suchej.

OLIO DI GIRASOLE-min

Olej słonecznikowy jest pozyskiwany z rośliny o tej samej nazwie, której nazwa naukowa to Helianthus annuus (słonecznik zwyczajny), pochodzącej z kontynentu amerykańskiego, ale obecnej także i w naszym kraju. Olej ten składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, o świetnych właściwościach przeciwutleniających, witaminy E, witaminy K i fotosteroli.  Witamina E spowalnia process starzenia się komórek oraz ma działanie ożywiające na tkankę skóry, chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, zanieczyszczeniem i starzeniem się. Olej słonecznikowy, uważany za składnik bezpieczny, ma doskonałe właściwości nawilżające, odżywcze i zmiękczające, co sprawia, że świetnie nadaje się do stosowania w produktach kosmetycznych.

OLIO DI AVOCADO-min

Awocado jest owocem smaczliwki właściwej (Persea Americana), średniej wielkści drzewa,  pochodzącego z szerokiej strefy, rozciągającej się od środkowo-zachodniej, górzystej części Meksyku, po wybrzeże Ameryki Środkowej. Olej ten jest zimnotłoczony lub pozyskiwany poprzez odwirowanie miąższu. Ten cenny produkt jest wykorzystywany w branży spożywczej i kosmetycznej. Posiada podobne właściwiści do oleju z oliwek – jest bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminę A oraz witaminę E,  a jego doskonałe, podobne do sebum, właściwości odżywcze i regenerącyjne, sprawiają, że posiada wprost idealne właściwości lecznicze dla skóry wysuszonej, pozbawionej witalności, szorstkiej, odwodnionej, skóry z wypryskiem, czy poszarzałej. Składniki funkcjonalne znajdujące się w jego owocach charakteryzują się działaniem ożywiającym na tkankę skóry, a później działają one nawilżająco i zwiększają jej elastyczność.

OLIO D’OLIVA

Olej oliwkowy pozyskuje się z miąższu oliwek, owoców Oliwki Europejskiej (Olea Europaea). Używany od wieków, jest bogaty w kwasy tłuszczowe, fitosterole i witaminę E, która udaremnia działanie szkodliwych wolnych rodników. Wykorzystywany jest zarówno jako składnik zdrowej żywności, jak też i jako wspaniały produkt kosmetyczny. Jest olejem roślinnym, który najlepiej pasuje do warstwy lipidowej skóry i dlatego stanowi tak skuteczny naturalny środek przeciw jej starzeniu się. Witamina A przeciwdziała suchości skóry i warg. Ponadto olej z oliwek jest bogaty w skwalen, który przenika do głębszych warstw skóry, ożywiając ją, kiedy jest osłabiona przez promieniowanie słoneczne i agresywne środki czyszczące. Zawiera też nienasycone kwasy tłuszczowe, jak kwas linolowy i linolenowy, które zapobiegają chorobom skóry, takim na przykład jak trądzik. Dzięki działaniu kojącemu i regenerującemu, olej z oliwek jest doskonały dla skóry suchej i łagodzi podrażnienia, stany zapalne, zaczerwienienia i przeciwdziała zapaleniu skóry. Jest bardzo dobrze tolerowany nawet przez skórę wyjątkowo wrażliwą i  można go bezpiecznie stosować nawet w okresie ciąży.

OLIO ARGAN-min

Argania żelazna jest drzewem należącym do rodziny sączyńcowatych     (Sapotaceae), pochodzi z Maroka i może osiągać wysokość 10 metrów. Od zamierzchłych czasów olej arganowy wykorzystuje się ze względu  na jego szereg właściwości dietetycznych i kosmetycznych, potrzebnych do pielęgnacji skóry i włosów. Bogaty w nienasycone tłuszcze i witaminę E, świetnie sprawdza się jako przeciwutleniacz udaremniający działanie szkodliwych wolnych rodników. Usprawnia pracę układu nerwowego i pozytywnie stymuluje układ mięśniowy a także, ze względu na obecność kwasów tłuszczowych, ma korzystny wpływ na choroby sercowo-naczyniowe. Olej arganowy ma silne działanie odżywcze, zapewnia nawilżanie i znacznie poprawia elastyczność skóry. Działa kojąco, ujędrniająco, przeciwzapalnie, zmniejsza przekrwienie skóry trwale wzacniająć i obkurczając naczynka włosowate, a będąc poszukiwanym składnikiem naturalnych produktów kosmetycznych pomaga w utrzymaniu ich trwałości. Skutecznie wspomaga leczenie trądziku, egzemy i łuszczycy w przypadku skóry  suchej i oparzeń. Berberyjskie kobiety to doskonały przykład cudownego działania oleju arganowego. Mogą pochwalić się, pomimo narażenia na działanie silnego światła słonecznego i ekstremalnych warunków życia, piękną młodą skórą, zdrowymi paznokciami i lśniącymi włosami.

MICA-min

Miki są grupą minerałów łatwo rozpoznawalnych ze wględu na swoją łupliwość, umożliwiającą im  podział na określone krystograficznie płaszczyzny strukturalne, cienkie jak kartka papieru. Miki powszechnie występują w przyrodzie w postaci małych kryształków granitu i skał metamorficznych. Uważa się, że  “mika” pochodzi od łacińskiego słowa micare “błyszczeć” lub “świecić”, ze względu na blask tych minerałów. Poza tym, że stanowi ona świetny  izolator, doskonale reguluje też wydzielanie sebum i ma działanie kojące. Ze względu na swoją szczególną jasność wykorzystuje się ją do produkcji takich kosmetyków jak cienie do powiek, szminki czy podkłady do twarzy.

olio di albicocca

Ten olej roślinny nadaje się idealnie do pielęgnacji skóry. Olej pozyskuje się z pestek moreli poprzez zimnotłoczenie. Olej morelowy stanowi jeden z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, zapobiegając powstawaniu komórek nowotworowych. Ze względu na jego  uelastyczniające, zmiękczające oraz ochronnie działanie na skórę, znajduje on zastosowanie w produkcji kremów nawilżających skórę suchą, do stymulacji wydzielania sebum i regulacji warstwy hydrolipidowej. Właściwości antyoksydacyjne posiada dzięki wysokiej zawartości witaminy E, która wzmacnia naturalną barierę ochronną organizmu jednocześnie pomagając w zwalczaniu problemów w obrembie układu sercowo-naczyniowego. W sposób naturalny zapobiega starzeniu się skóry, głęboko ją nawilżając, usuwając jej naturalne oznaki starzenia się i chroni ją przed wpływem warunków atmosferycznych. Dzięki obecności fitosteroli, mikrokrążenie w skórze ulega poprawie i stanowi skuteczną barierę przed szkodliwym działaniem promieni UV.

 

KARANJA-min

Olej karanja jest indyjską rośliną rosnącą w stanie Ćennaj w Indiach Południowych i jest tradycyjnie używana w medycynie ajuwerdyjskiej. Ekstrakcji naturalnego oleju karanja dokonuje się z jego nasion metodą tłoczenia na zimno a następnie filtracji. Roślina ta ma szereg korzystnych właściwości zdrowotnych – przeciwdziała starzeniu się, ma intensywne działanie kojące, odżywcze, regeneracyjne, nawilżające, działa pobudzająco. Ponadto posiada silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze i z tego powodu jest bardzo potrzebna w produkcji kosmetyków do oczyszczania i pielęgnacji skóry. Skutecznie poprawia  pigmentację skóry. Jest też często wykorzystywana w leczeniu skóry zmęczonej, pomarszczonej i do leczenia odbarwień skóry. Jej olej stosuje się do ochrony skóry przed promieniami słonecznymi i przeciwko jej starzeniu się. Ma on często działanie antyseptyczne.

IDROLATO DI SALVIA-min

Hydrolaty, czyli rośliny aromatyczne, są ubocznym produktem pozyskiwania różnych olejków eterycznych w procesie destylacji, ale różnią się od nich, ponieważ składają się one z ich własnych cząsteczek i są one rozpuszczalne w wodzie. Hydrolat szałwiowy działa rewitalizująco, przeciwzapalnie i pozostawia na skórze ładny zapach. Skutecznie usuwa niedoskonałości cery tłustej, zanieczyszczonej.Włączony podczas frakcji wodnej produkcji kremów, dobrze przeciwdziała nadmiernemu poceniu.

idrolato di bambu-min

Hydrolaty, czyli rośliny aromatyczne, są ubocznym produktem pozyskiwania różnych olejków eterycznych w procesie destylacji, ale różnią się od nich, ponieważ składają się one z ich własnych cząsteczek i są one rozpuszczalne w wodzie. Hydrolaty nadają się idealnie do stosowania na skórę każdego rodzaju, ponieważ są bardzo delikatnie i działają nieagresywnie. Hydrolat z bambusa działa nawilżająco i kojąco, i z tego względu można go z doskonałym skutkiem stosować na skórę suchą i wrażliwą.duża zawartość krzemionki powoduje, że skóra twarzy staje się niezwykle delikatna w dotyku. Stosowana w produktach takich jak kremy czy balsamy, na długo pozostawia skórę matową i aksamitną.

FAQ
PYTANIE: Czy istnieją jakieś przeciwwskazania i czy stosowanie hydrolatu z bambusa jest zupełnie bezpieczne dla wszystkich, czy też istnieją osoby, którym nie poleca się stosowania tego preparatu?
ODPOWIEDŹ EKSPERTA: Stosowanie preparatu jest zupełnie bezpieczne ale jak zwykle na wszelki wypadek nie zalecamy jego stosowania takim grupom, jak kobietom w ciąży i karmiącym piersią, osobom starszym oraz małym dzieciom.