Amandelolie wordt gewonnen uit zaadpersing van de gelijknamige amandel bomen die verschillen tussen zoet en zuur. Zijn elasticerende formule is zacht en is ideaal voor zowel cosmetisch als dermatologisch gebruik, bij producten met een hydraterende werking, anti-jeuk en anti-zonnebrand producten. Als de amandelolie, dankzij zijn bijzondere zure samenstelling, wordt aangebracht op de huid integreert deze met de hydrolipidenfilm, en verhindert de verdamping van water in de huid en bestrijdt zo droge huid.