Zonnebloemolie wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem met wetenschappelijke naam Helianthus annuus, die voorkomt op het Amerikaanse continent, maar ook zeer verspreid in ons land. Deolie is samengesteld uit onverzadigde vetzuren met grote antioxiderende eigenschappen en vitamine E, vitamine K en fytosterolen. Vitamine E zorgt dankzij zijn eigenschap om de veroudering van cellen te vertragen en de regeneratie te vergemakkelijken, voor bescherming tegen de zon, verontreiniging en veroudering. Zonnebloemolie, als een veilig ingrediënt beschouwt, heeft goede hydraterende, nutritionele en verzachtende eigenschappen, wat het geschikt maakt bij de formulering van cosmetische producten.