Karitéboter is een waardevol ingrediënt dat wordt gewonnen uit fruitpitten van een boom die men vindt in Centraal-Afrika. Zijn winning gebeurt nog steeds, op de plaats van herkomst, via een ambachtelijk proces dat toestaat om
alle waardevolle natuurlijke ingrediënten intact te houden. Wijdverspreid gebruikt sinds eeuwen, en het bevat uitzonderlijke regenererende eigenschappen. Zijn wijdverspreid gebruik in de dermatologie en cosmetologie is te danken aan de aanwezigheid van vitamine E en aan zijn helende, verzachtende, regenererende, antioxiderende en kalmerende eigenschappen. Wat het nog waardevoller maakt, is de hoge waarde aan niet-verzeepbare fracties, onmisbare stoffen voor het behouden van de natuurlijke elasticiteit van de huid en die tussenkomen bij de vorming van collageen en elastine. Het is een ideale rimpelbestrijder, geeft opnieuw compactheid aan de huid. Zijn hydraterende en niet-drogende samenstelling is ideaal voor de bescherming van de huid tegen de zon, wind en vorst.