Rijst poeder is een zeer fijne stof die wordt verkregen door transformatie van de rijstgranen (Oryza sativa). Sinds de oudheid, gebruiken de Westerse vrouwen dit, zacht en wit, om hun huid helder en perfect te maken. Het poeder wordt dankzij zijn zachte, absorberende, opacifiërende, ontstekingsremmende, en geurverfrissende eigenschappen, in vele sectoren gebruikt. In de cosmetische sector, als natuurlijke remedie voor schoonheid, is dit ook ideaal voor de gevoelige huid, de make-up wordt aangebracht, zonder dat de kleur van de foundation wordt gewijzigd. Het poeder is dankzij zijn verfrissende eigenschappen ideaal voor irritaties en roodheid te kalmeren en in geval van jeuk, te wijten aan netelroos, psoriasis en andere dermatitis.