Macadamia-olie is een product van plantaardige oorsprong dat wordt gewonnen uit de pit van de macadamiaboom, een groenblijvende plant die toebehoort aan de Proteaceae-familie in de bossen van Zuidoost-Australië. Macadamia-olie is in het bijzonder rijk aan onverzadigde vetzuren, vooral oliezuur, wat men ook overvloedig terugvindt in olijfolie en vitamine E.

Het wordt toegepast in de voedings -of cosmetische sector. Dankzij zijn grote verzachtende eigenschappen en voor zijn structuur die vergelijkbaar is met de huid, die deze eenvoudig absorbeert, wordt het gebruikt in hydraterende producten voor droge huid en anti-age cosmetica.