De Karanja is een Indische plant, die voornamelijk groeit in de Chennai-regio, gelegen in Zuid-India, die traditiegewijs wordt gebruikt in ayurvedische medicijnen. Uit de zaden van de plant wordt de biologische Karanja-olie gewonnen, verkregen via koude persing en gevolgd door filtering. De plant heeft verscheidene gunstige eigenschappen: anti-age, verzachtend, herstellend, hydraterend, verkwikkend, en heeft bovendien een sterke antimicrobiële en schimmelwerende werking, en is dus met name geschikt voor cosmetische preparaten met een dermo-reinigende werking. Is zeer efficiënt in het verbeteren van de pigmentatie. Wordt vaak gebruikt voor het behandelen van vermoeide, ruwe en pigmentloze huid. De olie wordt gebruikt om de huid tegen de zon en veroudering te beschermen; bovendien heeft het ook antiseptische effecten.