De avocado is een fruit van de avocadoboom, een boom van gemiddelde grootte, die voorkomt in een geografisch gebied dat zich uitstrekt van de centrale en westelijke bergen van Mexico tot aan de kust van Centraal-Amerika. De olie wordt gewonnen via koude persing of centrifugering van de fruitpulp. Dit kostbaar product wordt gebruikt als voedingsmiddel en cosmetica. Met eigenschappen die gelijkaardig zijn aan olijfolie is het rijk aan vetzuren, vitamine A en vitamine E. De goede talg -, nutritionele en herstellende eigenschappen maken het ideaal voor droge, gedevitaliseerde, ruwe, gedehydrateerde, eczeem of “verouderde” huid. De werkzame stoffen in het fruit stimuleren de huidvernieuwing, met een daaropvolgende verhoogde hydratatie en elasticiteit van de huid.