ACIDO GLUCURONICO-min

Glucuronzuur is een organische verbinding die behoort tot de categorie van de uronzuren. Bij de mens zijn uronzuren vooral belangrijk door hun tussenkomst bij ontgiftingsprocessen. Deze verbinding, in aanwezigheid van het enzyme UDP-glucuronosyltransferase, heeft de neiging om zich te combineren met verscheidene endogene giftige stoffen of die van buiten afkomstig zijn, en worden getransformeerd naar glucuroniden die zeer wateroplosbaar zijn, en die snel renaal worden geëlimineerd. Zijn bevochtigingsmiddelen zijn niet hydraterend en zorgen voor een meer stevige, gehydrateerde en gezonde huid. Het maakt deel uit van de bindweefsels van de dermis, en in combinatie met acetylglucosamine creëert het hyaluronan.

ALGA CLORELLA-min

Chlorella zijn groene algen die groeien in de brakke wateren van Equatoriaal-Afrika. Deze waterplanten hebben ongelooflijke therapeutische eigenschappen, in het bijzonder als gevolg van de chlorofyl, die gunstig is in het elimineren van beschadigde cellen van hetorganisme. Ze worden gebruikt als voedingssupplement met antioxiderende en herstellende eigenschappen. Dankzij de hoge concentratie aan vitamine A, B, C, E en antioxiderende en ontgiftende eigenschappen, helpt het om de huid gezond en licht te houden. Zijn samenstelling vertraagt het verouderingsproces.

AMIDO DI MAIS-min

Maïszetmeel, ook maizena genoemd, wordt verkregen uit het endosperm van de maïskorrel, via een nat maalproces . Zijn hydraterende samenstelling is rijk aan onverzadigde vetzuren en hoge concentraties aan vitamine E dat helpt om de huid zacht en licht te houden. Wordt vooral gebruikt voor zijn verzachtend en verlichtend effect. Dankzij zijn hydraterende eigenschappen is het ideaal voor de samenstelling van producten voor de droge huid.

BURRO DI KARITE-min

Karitéboter is een waardevol ingrediënt dat wordt gewonnen uit fruitpitten van een boom die men vindt in Centraal-Afrika. Zijn winning gebeurt nog steeds, op de plaats van herkomst, via een ambachtelijk proces dat toestaat om
alle waardevolle natuurlijke ingrediënten intact te houden. Wijdverspreid gebruikt sinds eeuwen, en het bevat uitzonderlijke regenererende eigenschappen. Zijn wijdverspreid gebruik in de dermatologie en cosmetologie is te danken aan de aanwezigheid van vitamine E en aan zijn helende, verzachtende, regenererende, antioxiderende en kalmerende eigenschappen. Wat het nog waardevoller maakt, is de hoge waarde aan niet-verzeepbare fracties, onmisbare stoffen voor het behouden van de natuurlijke elasticiteit van de huid en die tussenkomen bij de vorming van collageen en elastine. Het is een ideale rimpelbestrijder, geeft opnieuw compactheid aan de huid. Zijn hydraterende en niet-drogende samenstelling is ideaal voor de bescherming van de huid tegen de zon, wind en vorst.

CAOLINO-min

Kaolien is een gehydrateerd silicaat van aluminium dat behoort tot de kleisoorten. Het neemt de vorm aan van poeder met groengrijze of ivoren kleur. Heeft absorberende en opacifiërende eigenschappen. Deze witte klei is ideaal voor het bestrijden van onvolmaaktheden van de vettige huid. Wordt gebruikt als additief en is ideaal voor het formuleren van producten zoals drogingspoeder, poeder en foundation.

ESTRATTO DI VITE ROSSA-min

Rode druivenextract wordt verkregen uit het blad van de Vitis vinifera, een klimplant die behoort tot de Vitaceae-familie. Het neemt de vorm aan van donkerrood poeder. Heeft therapeutische eigenschappen: vasculair beschermend effect, krampstillend, antioxiderend. Wordt over het algemeen gebruikt voor de bloedsomloop, veneuze insufficiëntie, cappilaire zwakte en bij ontstekingsprocessen. Belangrijk zijn de antioxiderende en beschermende eigenschappen op het niveau van de celmembranen. Dit plantaardige extract, geschikt voor de behandeling van couperose, helpt bij het beschermen van de gevoelige huid en is eenvoudig aanverfbaar en wordt gebruikt voor het formuleren van cosmetische producten, ook voor zijn anti-age eigenschappen wat het ideaal maakt voor het bestrijden van ouderdomsverschijnselen.

GLICERINA VEGETALE-min

Plantaardige glycerine, ook genaamd Glycerol is een organische samenstelling die zich bevindt aan de binnenkant van lipiden, in fosfolipiden en glycolipiden. Is ook van nature aanwezig in menselijke en dierlijke organismen en wordt afgeleid van het metabolisme van vetzuren. Plantaardige glycerine wordt afgeleid van het proces van zeepproductie en heeft belangrijke bevochtigings-, hydraterende en verzachtende eigenschappen. Is geschikt voor persoonlijke verzorging en voor de behandeling van psoriasis en eczeem. Heeft een verkwikkend effect dat de huid beschermt tegen externe stoffen enveroudering.

OLIO DI MANDORLE DOLCI-min

Amandelolie wordt gewonnen uit zaadpersing van de gelijknamige amandel bomen die verschillen tussen zoet en zuur. Zijn elasticerende formule is zacht en is ideaal voor zowel cosmetisch als dermatologisch gebruik, bij producten met een hydraterende werking, anti-jeuk en anti-zonnebrand producten. Als de amandelolie, dankzij zijn bijzondere zure samenstelling, wordt aangebracht op de huid integreert deze met de hydrolipidenfilm, en verhindert de verdamping van water in de huid en bestrijdt zo droge huid.

OLIO DI OLIVELLO SPINOSO-min

Duindoorn, een gewas dat sinds de oudheid wordt gebruikt als energierijke voeding voor de soldaten tijdens de oorlog, wordt op heden gebruikt in diverse sectoren: fytotherapie, voedings -en cosmetische sector. Via een bijzondere scheidingsprocedure van de fruitpulp wordt een olie met donkerrode kleur verkregen met een aangename fruitige geur, die zich onderscheidt door een hoog gehalte aan palmitinezuur en palmitoleïnezuur en Omega 7-vetzuur. Duin doorn bevat voornamelijk vitamine C, vitamine A, vitamine E, vitamines van groep B en vitamine P. Bevat ook mineralen, zoals ijzer, calcium, magnesium en koper. Geeft opnieuw elasticiteit aan de huid, herstelt en heeft anti-age eigenschappen. Cosmetica op basis van duindoorn heeft verzachtende, ontzwellende en herstructurerende eigenschappen.

OLIO DI RICINO-min

Ricinusolie is een zeer zachte plantaardige olie die wordt verkregen uit koude persing van de zaden van de plant Ricinus communis, die wordt gebruikt bij behandeling van de haren, huid, oogleden, voor extern gebruik. Ricinusolie wordt gekenmerkt door een hoge concentratie aan ricinolzuur een onverzadigd vetzuur, aanwezig als triglyceride en niet beschikbaar in andere vetsubstraten. Heeft een goede werking op keratine, de voornaamste stof in de huid, haren en nagels, daarom wordt het voornamelijk gebruikt als hydraterende stof. Als het aangebracht wordt op de huid, vormt het een film die de verdamping van het water in de huid vermindert. Ricinusolie wordt ook gebruikt om de wenkbrauwen te verstevigen en volume te geven. Verstevigt, herstructureert, en verzacht de haren.

OLIO DI SESAMO-min

Sesamolie wordt gewonnen uit de zaden van de plant Sesamum indicu. Sesam kan 50 cm lang worden, en heeft witte buisvormige planten en de zaden zijn zeer klein, voor een gram te bekomen, heeft men er 500 nodig. Rijk aan oliezuur en linolzuur en talrijke mineralen zoals fosfor en calcium ,en wordt sinds honderden jaren gebruikt als natuurlijk geneesmiddel . Rijk aan vitamines, met bijzondere verwijzing naar vitamine A, vitamine E en vitamines uit de groep B (B1, B2, B3). Het wordt in het bijzonder beschouwd als een olie die goed is voor de gezondheid, hetzij als voeding, geneesmiddel of cosmetica. De aanwezigheid van antioxidanten, bevordert de houdbaarheid, bestrijdt veroudering en vrije radicalen. Enkele gebruiken van sesamolie voorzien in de taak om ongemak te verminderen, te wijten aan zonnebrand, om de gezichtshuid te verstevigen en om acné te verminderen. Sesamolie wordt beschouwd als nuttig voor een snel genezingsproces en bescherming tegen krassen en schuring, en om huidaandoeningen zoals eczeem te kalmeren.

olio di soia-min

Sojaolie wordt verkregen door de winning van de sojazaden. Sojaolie is rijk aan poly-onverzadigde vetzuren, waaronder linolzuur en alfa-linoleenzuur. Ruwe sojaolie wordt meestal gebruikt als natuurlijke verzachter omdat het helpt om schade aan te huid te beperken en voorkomen, en zorgt voor een jonge uitstraling. Bovendien heeft het een goede hydraterende werking, en creëert het een beschermende film over de huid om uitdroging van de huid te voorkomen, en zo de toon en elasticiteit verbetert.

POLVERE DI RISO-min

Rijst poeder is een zeer fijne stof die wordt verkregen door transformatie van de rijstgranen (Oryza sativa). Sinds de oudheid, gebruiken de Westerse vrouwen dit, zacht en wit, om hun huid helder en perfect te maken. Het poeder wordt dankzij zijn zachte, absorberende, opacifiërende, ontstekingsremmende, en geurverfrissende eigenschappen, in vele sectoren gebruikt. In de cosmetische sector, als natuurlijke remedie voor schoonheid, is dit ook ideaal voor de gevoelige huid, de make-up wordt aangebracht, zonder dat de kleur van de foundation wordt gewijzigd. Het poeder is dankzij zijn verfrissende eigenschappen ideaal voor irritaties en roodheid te kalmeren en in geval van jeuk, te wijten aan netelroos, psoriasis en andere dermatitis.

RAMNOSIO,-min

Ram nose is een plantaardige suiker die men terugvindt in de natuur in bepaalde Braziliaanse planten zoals de uncaria of in bomen zoals de ruwe berk. Deze natuurlijke monosacharide met meer dan zes koolstofatomen is effectief en garandeert om het verouderingsproces te vertragen en is in staat om fibroblasten te heractiveren, die verantwoordelijk zijn voor de huidelasticiteit en om de collageen-synthese te stimuleren en de elastine heeft verscheidene biologische functies zoals de cellulaire bescherming en vermenigvuldiging. Ramnose heeft stimulerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Zijn kleine molecules om de huid binnen te dringen, kan huid -en gezichtsverslapping en rimpels voorkomen.

Rhodiola rosea seeds Golden Root Adaptogen seeds-min

Rozewortel is een plant die men terugvindt in de bergregio’s van Europa, Siberië en Lapland. In de regio’s van herkomst betekent zijn naam “gouden wortel” vanwege zijn ontelbare gebruiksdoeleinden. Zijn samenstelling is rijk aan plantaardige vetten en essentiële oliën. Zijn stimulerende, energierijke en hydraterende eigenschappen maken het ideaal voor de oogregio.

SILICA-min

Silica is een siliciumdioxide, het mineraal dat de voornaamste component is in zand. opacifiërend, talgabsorberend,in de cosmetica wordt silica voor vele doeleinden gebruikt, afhankelijk van de vorm en afmetingen van de deeltjes die optreden als textureerders, voor een zijdezacht gevoel met matte uitzicht.

SUCCO DI MELA-min

Appelsap wordt verkregen via maceratie en persing van het fruit van de appelboom, die tot wel 8 meter hoog kan worden, oorspronkelijk uit Centraal-Azië, waarvan de oorsprong dateert uit het Neolithisch Tijdperk. Appel is rijk aan flavonoïden, pectine, citroenzuur, water, proteïne, enkelvoudige suikers zoals fructose, minerale voedingsstoffen, vitamine A, PP, B1 en B2. Zijn eigenschappen zijn een panacee voor de mensheid, hetzij voor het lichaam als voor de huid. Bovendien beschermt het de maagmuur en helpt het bij het bestrijden van ziektes zoals kanker en Alzheimer, en heeft een aanzienlijke concentratie van antioxiderende elementen en vitamines die helpen om de huid te hydrateren, tonifiëren en verstevigen en beschadigd haar te voorkomen.

TOCOFEROLO-min
VITAMINA E-min

Tocoferol is een nutritionele vitamine, ook gekend als Vitamine E. Voorkomt oxiderende reacties van poly-onverzadigde lipiden en treedt op als biologische antioxidant. In het menselijk lichaam is tocoferol de voornaamste vetoplosbare antioxidant en het heeft een beschermend effect bij oxidatieve stress. Ze zijn rijk aan vitamine E en levensmiddelen van plantaardige oorsprong, ten eerste alle zaden en bijgevolg de oliën die hieruit worden gemaakt, gevolgd door granen, fruit en groenten. Als antioxidant speelt het een belangrijke rol bij de productie en bewaring van de cosmetische ingrediënten. het verbetert de stabiliteit van vele materialen die vetten bevatten.. Vitamine E is belangrijk bij het ontstekingsremmende proces, bij de remming van plaatjesaggregaat en verbetering van het immuunsysteem. De hoge antioxiderende werking, reduceert de reactiviteit van de vrije radicalen die schade veroorzaken aan de cellen en het beschermt tegen UV-stralen, rook en verontreiniging, die de vetzuren aanwezig in de huid aantasten en de structuur van het collageen wijzigen. Op die manier helpt het om de huid elastisch te houden en om rimpels te voorkomen.

ZUCCHERO DI CANNA-min

Rietsuiker is een Indische plant die toebehoort aan de Poaceae-familie, genaamd Saccharum officinarum. Het is een plant die veelvuldig wordt gecultiveerd in tropische -en subtropische regio’s, zoals Cuba, Porto Rico, Filipijnen, enz, Integrale rietsuiker, in vergelijking met traditionele (sucrose van suikerbieten), bevat een klein percentage aan sucrose en is rijker aan zoutmineralen: calcium, fosfor, kalium, zink, fluorine, magnesium en vitamine: A, B1, B2, B6 en C. Met betrekking tot traditionele suiker, bevat rietsuiker een kleine hoeveelheid glycolzuur: een alfahydroxyzuur dat wordt gebruikt als cosmetisch ingrediënt met exfoliërende en verlichtende eigenschappen. Het is een ideaal antisepticum omdat het bacteriën bestrijdt en elimineert en het is een ideale hydrateerder voor de huid, omdat vochtigheid
van de buitenlucht wordt opgevangen en opgeslagen.

OLIO DI MACADAMIA-min

Macadamia-olie is een product van plantaardige oorsprong dat wordt gewonnen uit de pit van de macadamiaboom, een groenblijvende plant die toebehoort aan de Proteaceae-familie in de bossen van Zuidoost-Australië.

Macadamia-olie is in het bijzonder rijk aan onverzadigde vetzuren, vooral oliezuur, wat men ook overvloedig terugvindt in olijfolie en vitamine E. Het wordt toegepast in de voedings -of cosmetische sector. Dankzij zijn grote verzachtende eigenschappen en voor zijn structuur die vergelijkbaar is met de huid, die deze eenvoudig absorbeert, wordt het gebruikt in hydraterende producten voor droge huid en anti-age cosmetica.

OLIO DI JOJOBA-min

Jojoba-olie wordt gewonnen uit een groenblijvende plant die groeit in Californië, Mexico en Arizona. De Indianen gebruikten als eerste de gunstige eigenschappen van deze plant, met zijn oliezaden worden zonnebranden en
huidontstekeningen genezen. De olie is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en micronutriënten zoals vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6 en vitamine E. Wordt gebruikt bij de formulering van huid -en gezichtsproducten dankzij zijn antiseptische, verzachtende, hydraterende en nutritionele eigenschappen. Zijn moleculaire structuur is gelijkaardig aan de olie die wordt geproduceerd door onze talgklieren. Dankzij zijn hydraterende eigenschappen, herstelt het de huid en maakt ze zachter, elastischer en gladder. Het wordt vooral aangeraden voor wie problemen heeft met droge en schilferige huid.

OLIO DI GIRASOLE-min

Zonnebloemolie wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem met wetenschappelijke naam Helianthus annuus, die voorkomt op het Amerikaanse continent, maar ook zeer verspreid in ons land. Deolie is samengesteld uit onverzadigde vetzuren met grote antioxiderende eigenschappen en vitamine E, vitamine K en fytosterolen. Vitamine E zorgt dankzij zijn eigenschap om de veroudering van cellen te vertragen en de regeneratie te vergemakkelijken, voor bescherming tegen de zon, verontreiniging en veroudering. Zonnebloemolie, als een veilig ingrediënt beschouwt, heeft goede hydraterende, nutritionele en verzachtende eigenschappen, wat het geschikt maakt bij de formulering van cosmetische producten.

OLIO DI AVOCADO-min

De avocado is een fruit van de avocadoboom, een boom van gemiddelde grootte, die voorkomt in een geografisch gebied dat zich uitstrekt van de centrale en westelijke bergen van Mexico tot aan de kust van Centraal-Amerika. De olie wordt gewonnen via koude persing of centrifugering van de fruitpulp. Dit kostbaar product wordt gebruikt als voedingsmiddel en cosmetica. Met eigenschappen die gelijkaardig zijn aan olijfolie is het rijk aan vetzuren, vitamine A en vitamine E. De goede talg -, nutritionele en herstellende eigenschappen maken het ideaal voor droge, gedevitaliseerde, ruwe, gedehydrateerde, eczeem of “verouderde” huid. De werkzame stoffen in het fruit stimuleren de huidvernieuwing, met een daaropvolgende verhoogde hydratatie en elasticiteit van de huid.

OLIO D’OLIVA

It is extracted from the olives flesh, fruits of the Olea Europaea. Used for centuries, it is rich in fatty acids, phytosterols and vitamin E which counteracts free radicals. It is excellent both as food and cosmetic product. It is the vegetable oil that best matches with the cutaneous lipid layer, therefore it is a natural anti-age product. The Vitamin A prevents from skin and lips dryness. In addition, Olive oil is rich in squalene which can penetrate the deeper layers of the skin reinvigorating it when it is weakened by sunlight and aggressive cleansers. Finally, it contains unsaturated fatty acids like the linoleic and the linolenic preventing skin diseases as, for example, acne. Thanks to its soothing and repariring action, olive oil is excellent for dry skin or to soothe irritations, inflammations, redness and dermatitis. It is well tolerated even by the most sensitive skins, good for pregnancy as well.

OLIO ARGAN-min

De plantaardige olie wordt gewonnen uit de olijfpulp, fruit van de olijfboom, gebruikt sinds de oudheid en rijk aan vetzuren, fytostanol en vitamine E die vrije radicalen bestrijden, en ideaal voor hetzij de voeding en vanuit cosmetisch oogpunt. Is plantaardige olie die duidelijke overeenkomsten toont met de lipidenfilm van de huid, omdat het een natuurlijke anti-age is. Vitamine A verhindert uitdroging van de huid en lippen. Bovendien is olijfolie rijk aan squaleen dat kan binnendringen tot diep binnenin de huid, en deze herstelt als ze is beschadigd door UV-stralen of door agressieve lotions. Tenslotte bevat het onverzadigde vetzuren zoals linolzuur en linoleenzuur die huidaandoeningen zoals acné voorkomen. Dankzij zijn verzachtende en herstellende eigenschappen, is olijfolie ideaal voor schilferige huid of voor irritaties, ontstekingen, roodheid en dermatitis te kalmeren en is ook geschikt voor de meest gevoelige huid, ook tijdens de zwangerschap.

MICA-min

Mica’s maken deel uit van een mineralenfamilie die eenvoudig herkenbaar zijn aan de hand van de splijting, wat toestaat om ze te transformeren in flexibele folies, die zo zacht zijn als een vel papier. Men vindt mica’s in de natuur terug in de vorm van kleine kristallen in graniet en metamorf gesteente. Het woord “mica” betekent glanzen, in relatie tot het glanzende uiterlijk van deze mineraal. Naast zijn isolerende eigenschappen, heeft het ook talgregulerende en kalmerende eigenschappen. Voor zijn glanzende eigenschappen wordt het gebruik in cosmetische producten, zoals oogschaduw, lipstick en foundation.

olio di albicocca

Deze plantaardige olie is ideaal om de huid te verzorgen. De olie wordt gewonnen uit de abrikoospit via koude persing. Abrikoosolie is een van de krachtigste natuurlijke antioxidanten, en kan de groei van kankercellen
voorkomen. Elasticerend, verzachtend en beschermend en wordt gebruikt in crèmes om de droge huid te bestrijden, en helpt bij de productie van talg en reguleert de hydrolipidenfilm. Het antioxiderend effect is te danken aan een olie die rijk is aan vitamine E, die de natuurlijke huidbarrière verhoogt, en ook problemen met het cardiovasculair systeem bestrijdt. Natuurlijke anti-rimpelcrème, die de huid hydrateert en het verouderingsproces bestrijdt en beschermt tegen weersomstandigheden. Dankzij de fytosterolen, wordt de microcirculatie van de huid verbeterd en is er een extra barrière voor het bestrijden van schadelijke UV-stralen.

KARANJA-min

De Karanja is een Indische plant, die voornamelijk groeit in de Chennai-regio, gelegen in Zuid-India, die traditiegewijs wordt gebruikt in ayurvedische medicijnen. Uit de zaden van de plant wordt de biologische Karanja-olie gewonnen, verkregen via koude persing en gevolgd door filtering. De plant heeft verscheidene gunstige eigenschappen: anti-age, verzachtend, herstellend, hydraterend, verkwikkend, en heeft bovendien een sterke antimicrobiële en schimmelwerende werking, en is dus met name geschikt voor cosmetische preparaten met een dermo-reinigende werking. Is zeer efficiënt in het verbeteren van de pigmentatie. Wordt vaak gebruikt voor het behandelen van vermoeide, ruwe en pigmentloze huid. De olie wordt gebruikt om de huid tegen de zon en veroudering te beschermen; bovendien heeft het ook antiseptische effecten.

IDROLATO DI SALVIA-min

De hydrolaten, of reukwaters, worden verkregen tijdens het distillatieproces van verscheidene essentiële oliën en onderscheiden zich hiervan, omdat ze zijn samengesteld uit hun zelfde moleculen, maar met het verschil dat ze wateroplosbaar zijn. Salie hydrolaat is verkwikkend, luchtverfrissend en antibacterieel en geschikt voor het bestrijden van problemen bij een onzuivere huid met een teveel aan talg. Het wordt gebruikt in de waterige fase voor de bereiding van crèmes voor vettige huid en is in het bijzonder geschikt voor het reguleren van overmatige transpiratie.

idrolato di bambu-min

De hydrolaten, of reukwaters, worden verkregen tijdens het distillatieproces van verscheidene essentiële oliën en onderscheiden zich hiervan, omdat ze zijn samengesteld uit hun zelfde moleculen, maar met het verschil dat ze wateroplosbaar zijn. De hydrolaten zijn vooral geschikt voor gebruik op de huid, op elk soort huidtype, omdat ze zeer gevoelig en niet agressief zijn. Bamboe hydrolaat is hydraterend en verzachtend, en dus nuttig voor de behandeling van droge en gevoelige huid. De hoge concentratie aan silica geeft een zacht gevoel aan het gezicht. Ze worden gebruikt in crèmes en lotions en geven opaciteit en een zijdezacht effect aan de huid.
FAQ: Ze hebben geen mogelijke contra-indicaties van de essentiële oliën en zijn geschikt voor elk type van persoon voor wie OE te agressief kan zijn, zwangere vrou